Rusland en Belarus vermijden? Bekijk hier onze vier alternatieve routes!

Specialist in treintransport tussen Europa en Azië

Rail Bridge Cargo is gespecialiseerd in treintransport tussen Azië, Nederland en Europa. Wij hebben als enige speler toegang tot 35 rail routes, wat ons in staat stelt jouw zending te versnellen en logistieke proces efficiënt in te richten. Scherpe oplossingen vanuit onze railexperts, oog voor jouw specifieke wensen en een bewezen trackrecord zijn wij de partner op het gebied van railcargo.

De voordelen van railcargo

  • Twee keer sneller dan zeevracht
  • Gem. 65% goedkoper dan luchtvracht
  • 27x lagere CO2-uitstoot t.o.v. van luchtvracht (p/tonne km)
  • Stabiele aflevertijden en meerdere vertrekken per week
  • Snelle transittijden

Pak de trein voor een schonere wereld

Vervoer met Railcargo is veel schoner dan vervoer met luchtvracht, de C02 uitstoot p.tonne/km is namelijk 27x minder. Door jouw zendingen via railcargo te vervoeren draag je dus direct bij aan het bereiken van de C02 doelstellingen. Ontvang ook een Railbridgecargo Global Green* certificaat als je jouw luchtzendingen omzet naar railcargo.

Overzicht van de CO2-uitstoot per modaliteit

China en Europa, de oude zijderoute heropend

Lever je aan jouw klanten nog tegen torenhoge logistieke kosten, hanteer je lange levertijden of staat duurzaamheid niet hoog op de agenda? Dan is de kans groot dat jouw concurrentie positie onder druk komt te staan.
 
Door forse investering in de afgelopen 10 jaar aan nieuwe routes op de zijderoute is treinvervoer voor goederen het transportmiddel van vandaag. Twee keer zo snel dan zeevracht en gem. 65% goedkoper dan luchtvracht. Benieuwd hoe het werkt? Kijk hier de film over de Nieuwe Zijderoute.

Een goederentrein van Rail Bridge Cargo rijdt door het landschap.

Stabiele levertijden

Stabiele levertijden spelen een belangrijke rol bij het vervoeren van goederen, helemaal wanneer die goederen uit andere continenten komen. Echter mag dit niet ten koste van vaste prijsafspraken. Bij Rail Bridge Cargo combineren we het beste van beide werelden. Goederenvervoer per trein is gemiddeld binnen 16 dagen op de plaats van bestemming. Door onze maandelijkse performance evaluatie weten wij exact welke levertijd realistisch is voor jouw zending. 

Goederen vanuit Azië Goederen naar Azië
Normale transittijden      13-16 dagen 15-18 dagen
Tijdelijke transittijden* 17-21 dagen 19-22 dagen

*Door een verminderde truck, lucht- en zeevracht capaciteit, onderhoud aan sporen en afgenomen personeelcapaciteit op diverse terminals (Covid) zijn de gemiddelde transittijden nu langer dan normaal.

Bekijk onze performance sheet met gerealiseerde transittijden of boek je testzending.