Rusland en Belarus vermijden? Bekijk hier onze vier alternatieve routes!

Specialist in treintransport tussen Europa en Azië

Rail Bridge Cargo is gespecialiseerd in treintransport tussen Azië - Benelux en intra-Europees. Wij hebben als enige speler toegang tot 43 intercontinentale en 29 intra-Europese routes. Dit stelt ons in staat het logistieke proces efficiënt in te richten. Met scherpe oplossingen vanuit onze railexperts, oog voor specifieke wensen en een bewezen trackrecord zijn wij dé partner op het gebied van railcargo.

De voordelen van railcargo

  • 10.3 dagen Azië - Europa (port-to-port)
  • Twee keer sneller dan zeevracht
  • Gem. 65% goedkoper dan luchtvracht
  • 27x lagere CO2-uitstoot t.o.v. van luchtvracht (p/tonne km)
  • Stabiele aflevertijden en meerdere vertrekken per week
  • Snelle transittijden

Pak de trein voor een schonere wereld

Vervoer met Railcargo is veel schoner dan vervoer met luchtvracht, de C02 uitstoot p.tonne/km is namelijk 27x minder. Door zendingen via railcargo te vervoeren draag je dus direct bij aan het bereiken van de C02 doelstellingen. Ontvang ook een Railbridgecargo Global Green* certificaat als je luchtzendingen omzet naar railcargo.

Overzicht van de CO2-uitstoot per modaliteit

China en Europa, de oude zijderoute heropend

Lever je aan klanten nog tegen torenhoge logistieke kosten, hanteer je lange levertijden of staat duurzaamheid niet hoog op de agenda? Dan is de kans groot dat jouw concurrentie positie onder druk komt te staan.
 
Door forse investering in de afgelopen 10 jaar aan nieuwe routes op de zijderoute is treinvervoer voor goederen het transportmiddel van vandaag. Twee keer zo snel dan zeevracht en gem. 65% goedkoper dan luchtvracht.

Een goederentrein van Rail Bridge Cargo rijdt door het landschap.

Stabiele levertijden

Stabiele levertijden spelen een belangrijke rol bij het vervoeren van goederen, helemaal wanneer die goederen uit andere continenten komen. Echter mag dit niet ten koste van vaste prijsafspraken. Bij Rail Bridge Cargo combineren we het beste van beide werelden. Goederenvervoer per trein is gemiddeld binnen 16 dagen op de plaats van bestemming. Door onze maandelijkse performance evaluatie weten wij exact welke levertijd realistisch is voor de zending. 

Goederen vanuit Azië Goederen naar Azië
Express      11 dagen in ontwikkeling
Economy 17-21 dagen 19-22 dagen

Bekijk onze performance sheet met gerealiseerde transittijden of boek je testzending.