Import uit Azië

Importeer jij goederen vanuit Azië? Het kiezen van de juiste leverancier, kosten- en batenanalyses en alle communicatie die daarbij komt kijken is een fulltime functie. Welk vervoersmiddel is kostentechnisch het beste en hoe zit dat met de levertijden? Wij vertellen je op deze pagina meer over importeren uit Azië. 

Vervoersmiddelen om te importeren vanuit Azië

Luchtvrachtverkeer, zeevracht en vracht over de weg. Je hebt ongetwijfeld de voor- en tegens afgewogen. Maar heb je ook al ooit eens gedacht aan goederenvervoer via het spoor? Railcargo is namelijk 2x sneller dan zeevracht en gemiddeld 65% goedkoper dan luchtvracht. Daarnaast heeft Railcargo een veel lagere CO2 uitstoot dan Aircargo. Door de vernieuwde Zijderoute is goederenvervoer vanuit Azië een aantrekkelijke optie. Sneller dan zeevracht en goedkoper dan luchtvracht. Het beste van beide werelden gecombineerd. 

 •  Transit tijd ten opzichte van zeevracht wordt gehalveerd
 • 27x lagere C02 uitstoot per tonne/km t.o.v. Airfreight (namelijk 22 gram tonne/km)
 • Stabiele aflevertijden
 • Stabiele vertrektijden en meerdere vertrekken per week
 • Snelle transittijden
Overzicht van de CO2-uitstoot per modaliteit

Welke producten kan ik importeren vanuit Azië via ‘t spoor? 

Je kunt bijna ieder product vervoeren via het spoor. Versproducten worden gekoeld vervoerd in speciale containers, waardoor er niets bederft. Wij als Rail Bridge Cargo opereren in de volgende industrieën: pharma, voeding, consumentengoederen, elektronica, automotive en fashion. 
 
Je kunt een container deels laten vullen (LCL - Less than Container Load) of een volledige container laten transporteren (FCL - Full Container Load). Rail Bridge Cargo kan de volgende diensten voor je uitvoeren.

Hiermee kan Rail Bridge Cargo jou van dienst zijn:

 • FCL & LCL Railcargo (incl. parcel & pallet)
 • Door to Door / Port to Door / Door to Port
 • Block Trains – block space agreements
 • Temperature controlled containers
 • 24/7 track & trace system
 • Value added logistics services
 • Customs clearance en fiscale vertegenwoordiging
 • Supply Chain consultancy en advies

Kosten om te importeren vanuit Azië 

Kies je voor het afnemen van een volledige container of vul je een container af? Wat is de ophaaladres en afleveradres? Wil je een maatwerkoplossing voor intermodaal vervoer of alleen vervoer via het spoor? Op basis van verschillende factoren zijn de kosten om te importeren vanuit Azië variabel. Wij werken samen met verschillende partners en agenten die ervoor zorgen dat jouw goederen op tijd en netjes op de juiste bestemming wordt afgeleverd. Maak kennis met onze railexpert om samen tot de beste oplossing voor jouw logistieke import uitdaging te komen!

Rail Bridge Cargo is dé specialist in Railcargo

Rail Bridge Cargo is gespecialiseerd in Railcargo en heeft toegang tot meer dan 29 routes tussen Azië en Europa, inclusief intra Europese routes. Wij zijn een onafhankelijke dienstverlener die bedrijven helpt slimme en verantwoorde keuzes te maken als het gaat om Railcargo. 
 
Door onze ervaring met goederenvervoer tussen Azië, Europa en intra Europees railtransport helpen wij bedrijven met het kiezen van de beste route, douanezaken en het volledige transport management. Bij ons werken railexperts met een jarenlange ervaring in de logistieke sector. Dit stelt ons in staat om zowel maatwerk te leveren en te fungeren als strategische partner op het gebied van de totale supply chain.

Rail Bridge Cargo