Vervoer je goederen met railcargo

Je bedrijf importeert goederen vanuit Azië, Europa of vice versa. Dit brengt logistieke uitdagingen met zich mee. Denk aan het uitzoeken van de juiste logistieke oplossingen zodat jouw product op het juiste moment en op de juiste plek wordt afgeleverd. 
 
Importeren of exporteren van Azië is niet niks. Om nog maar te zwijgen over het vinden van de juiste leveranciers. Is de levertijd snel genoeg? Wordt alles doorgelaten bij de douane? Welk transportmiddel kies je? Veel vragen waar je als handelaar of transporteur in goederen mee te maken krijgt. Goederen transporteren per trein tussen Azië en Europa is iets wat wij dagelijks doen. Wij geven graag meer informatie over railcargo en wat dit betekent voor je logistieke proces.

Wat zijn de voordelen van Railcargo? 

Railcargo is twee sneller dan Seafreight en gemiddeld 65% goedkoper dan Aircargo. Daarnaast heeft railcargo een veel lagere CO2 uitstoot dan aircargo.  Daarnaast profiteer je met railcargo ook van deze voordelen

 • Transittijd ten opzichte van zeevracht wordt gehalveerd;
 • 27x lagere C02 uitstoot per tonne/km t.o.v. airfreight (namelijk 22 gram tonne/km);
 • Stabiele aflevertijden;
 • Stabiele vertrektijden en meerdere vertrekken per week.
Overzicht van de CO2-uitstoot per modaliteit

Wat is het verschil tussen Railcargo met Air en Sea cargo?

De goederen staan klaar om verzonden te worden. Van Azië naar Europa of de andere kant op. Vervoer door de lucht brengt een flink prijskaartje met zich mee, gemiddeld 65% duurder is dan railcargo. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de milieuvervuiling die het met zich meebrengt: het vervoeren van jouw goederen met Railcargo heeft 27 keer minder uitstoot CO2 per tonne/km dan met Aircargo. 
 
Een andere mogelijkheid is het vervoeren van jouw goederen door zeevracht. Zeevracht is gemiddeld 36-40 dagen onderweg afhankelijk van de Port-to-Port bestemming. In een economie die zich vliegensvlug ontwikkelt en waar consumenten steeds sneller hun producten in huis willen ontvangen, is het zaak om snelle leveringen te verzorgen. Om nog niet eens te spreken over de hoge verzekeringswaarde die je betaalt met Seafreight.

Rail Bridge Cargo is dé specialist in Railcargo

Rail Bridge Cargo is gespecialiseerd in Railcargo en heeft toegang tot meer dan 29 routes tussen Azië en Europa, inclusief Intra-Europese routes. Wij zijn een onafhankelijke dienstverlener die bedrijven helpt slimme en verantwoorde keuzes te maken als het gaat om Railcargo. 

Door onze ervaring in railcargo tussen de continenten, helpen wij bedrijven met het kiezen van de beste route, douanezaken en het volledige transportmanagement. Bij ons werken railexperts met een jarenlange ervaring in de logistieke sector. Dit stelt ons in staat om zowel maatwerk te leveren en te fungeren als strategische partner op het gebied van de totale supply chain.

Hiermee kan Rail Bridge Cargo jou van dienst zijn:

 • FCL & LCL Railcargo (incl. parcel & pallet)
 • Door to Door / Port to Door / Door to Port
 • Block Trains – block space agreements
 • Temperature controlled containers
 • 24/7 track & trace system
 • Value added logistics services
 • Customs clearance en fiscale vertegenwoordiging
 • Supply Chain consultancy en advies

Kies voor Rail Bridge Cargo voor het veilig laten vervoeren van je goederen

Rail Bridge Cargo is een onafhankelijke logistieke dienstverlener, gespecialiseerd in treintransport tussen Azië en Europa en Intra-Europa. We combineren de voor- en nadelen van transport per boot, per vliegtuig en trein tot één pakket die ervoor zorgt dat bedrijven hun concurrentiepositie behouden en daarmee slagvaardiger te worden in de markt. Rail Bridge Cargo denkt graag met je mee en biedt daarom ook supply chain consultancy en advies.
 
Goederen vervoeren vanaf plekken waarvoor intermodaal vervoer nodig is, zoals Japan, Vietnam of Indonesië? Onze railexpert zoekt het tot op de bodem voor je uit met een maatwerk voorstel. Benieuwd? Maak dan kennis met ‘m

Rail Bridge Cargo