Teleurstellingen voorkomen tijdens peak season? Reserveer je container!

20-09-2021

De containergekte bereikt z’n ultieme hoogtepunt. De logistieke sector staat op z’n kop en regelmatig hoor je over het tekort aan containers in de media. De oorzaak hiervan is een combinatie van verschillende havens die gesloten zijn om de verspreiding van het coronavirus verder tegen te gaan en de toenemende vraag van producten uit Azië. En daardoor wordt de hele logistieke sector getroffen. 

De railsector merkt ook de impact van de problemen binnen zeevracht. Er wordt uitgeweken naar goederenvervoer per trein omdat dit ten opzichte van luchtvracht een stuk voordeliger is en minder schadelijk voor het milieu. Daardoor stijgen de containerprijzen van treinvervoer en kunnen transittijden langer duren. 

Dit is nu al problematisch, laat staan in het laatste kwartaal van dit jaar. Thanksgiving, Black Friday en de kerstdagen staan weer voor de deur. Tijdens dit kwartaal zwengelt de koopgekte wereldwijd nóg meer aan en wordt er extra druk uitgeoefend op de logistieke sector. 

Als freight forwarder, handelaar of webshopeigenaar moet je er niet aan denken dat je klanten gedupeerd worden. De goedheiligman die dit jaar geen cadeaus meeneemt op z’n stoomboot en het missen van pakjes onder de kerstboom. Om nog maar te zwijgen over de klachten die het gaat regenen van teleurgestelde klanten en de omzetten die jij misloopt. 

Reserveer je container bij ons

Gelukkig hoef je je klanten niet teleur te stellen en kunnen de feestdagen gewoon doorgaan zoals je dat gewend bent. De goedheiligman vult de schoenen van de kinderen en de cadeaus liggen gewoon onder de kerstboom. Die garantie kunnen we bieden als je op tijd een container reserveert.

Heb je interesse om een container te reserveren? Dat doe je uiterlijk vóór 6 oktober via onze railexpert Zobin. Mail hem via info@railbridgecargo.nl of contacteer hem via onderstaande button.

Vragen? Wij bellen u!