Tijdelijke opschorting Russische routes

03-03-2022

Rail Bridge Cargo heeft besloten alle oost- en westwaartse noordelijke spoorwegroutes die door Rusland lopen tijdelijk op te schorten. Met uitzondering van het vervoer van goederen die verband houden met humanitaire hulp, voedsel of medicijnen. Dit blijft zo zolang de oorlogsagressie en invasie van Rusland tegen Oekraïne aan de gang is.

De wereld van vandaag vraagt om ethische beslissingen, waarden en daden. Hoewel de sancties tegen Rusland en Wit-Rusland momenteel geen invloed hebben op de Rail-handel via Rusland en Wit-Rusland, hebben wij besloten anders te handelen en de dienst niet te steunen zolang de agressie en invasie voortduurt.

Onze grootste motivatie is dat we niet financiëel bij willen dragen aan de Russische regering zolang dit betekent dat levens van families, vrienden en kinderen worden verwoest. Als bedrijf kunnen we niet wegkijken en daarom verleggen we al onze spoorlijnen naar onze zuidelijke routes tussen Azië en Europa.

Geopolitiek en ethische kwesties zijn en blijven een moeilijke factor bij het zakendoen op internationale schaal, maar vandaag moeten we een duidelijke lijn trekken. Onze oplossing om onze klanten te blijven ondersteunen met hun logistieke behoeften tussen Azië en Europa zal een omleiding zijn via:

Xian - Kazachstan - Kaspische Zee - Azerbeidzjan - Georgië - Turkije.

Zie de details van deze oplossing hieronder:

  • Twee afvaarten per week
  • Transittijden tussen 24 en 28 dagen (van deur tot deur)
  • Consolidatie service
  • FCL & LCL optie beschikbaar
  • GPS 24/7 track & trace
  • Volledige bloktreincapaciteit van 40 x 40 ft beschikbaar

Deze route is beschikbaar vanuit China rechtstreeks naar Istanbul om rechtstreeks aan te sluiten op ons Europese netwerk naar Centraal-Europa (Wenen, Duisburg, Neuss), zie inzicht hieronder. Deze zendingen worden niet over Russisch grondgebied vervoerd, alleen via Kazachstan. 

Wij beseffen dat ons besluit de feitelijke logistieke mogelijkheden kan verminderen, maar ondanks alle onzekerheden en vooral de pijnlijke gebeurtenissen die plaatsvinden, besluiten wij om dicht bij onze bedrijfswaarden te blijven. En aangezien bedrijven uit waarden zijn opgebouwd, offeren wij die niet op.

Vragen? Wij bellen u!