Je spullen veilig en efficiënt vervoeren met cargo transport van Rail Bridge Cargo

Je importeert goederen vanuit Azië omdat je webshophouder, freight forwarder of handelaar bent. Natuurlijk vind je het dan belangrijk dat je goederen snel, efficiënt en tegen een goede prijs/kwaliteitverhouding vervoerd worden. Je zoekt op de term ‘cargo transport’ en kan door de bomen het bos niet meer zien. Totdat je op deze pagina belandt. Want Rail Bridge Cargo zorgt ervoor dat jouw cargo veilig en snel vervoerd wordt. Met de beste routes, concurrerende prijzen en op een efficiënte manier. Lees meer op deze pagina over cargo transport of vraag direct een testzending aan. 

Cargo transport vanuit Azië 

Cargo transport kan op verschillende manieren uitgevoerd worden. Vaak wordt het eerste aan transport per vliegtuig gedacht. Steeds meer organisaties scherpen hun duurzaamheidsdoelstellingen aan en cargo transport per vliegtuig is niet de meest milieuvriendelijke manier. Goederenvervoer door de lucht is snel, maar het heeft een grote impact op de leefbaarheid van onze aarde én je portemonnee. 
 
Een andere manier van cargo transport uit Azië is door middel van scheepvaart. Het voordeel hiervan is dat de CO2-uitstoot vele malen lager is vergeleken met luchtvaart, maar het is tegelijkertijd ook een stuk langzamer. Door de pandemie heeft scheepvaart tevens z’n concurrerende positie verloren: door het sluiten van verschillende havens en het tekort aan containers stegen de containerprijzen enorm en rederijen de vraag niet waarmaken. Gevolg? Hoge kosten, vertragingen van jouw cargo en een hogere verzekerde waarde. Want iedere dag dat jouw cargo langer onderweg is, betekent een hogere premie. Het lijkt wel alsof je tussen twee kwaden moet kiezen: snel, maar vervuilend of langzaam, relatief duur maar een stuk beter voor het milieu.

Cargo transport per train

Gelukkig is daar de lachende derde: cargo transport per trein. Het is misschien niet het eerste vervoermiddel waaraan je denkt. Maar door de aanleg van de Nieuwe Zijderoute, een spoornetwerk met als doel om de continenten Azië, Europa en Noord-Afrika met elkaar te verbinden is goederenvervoer per trein ineens een stuk interessanter. 
 
Door de efficiënte routes kost cargo transport vanuit Europa naar Azië gemiddeld 11 tot 14 dagen. Dat is de helft minder dan cargo transport met schepen. En daarnaast wordt er tijdens de transport 27 keer minder CO2 uitgestoten dan met luchtvracht. De verzekerde waarde is daardoor een stuk lager en de duurzaamheidsdoelen binnen je organisatie worden ineens een stuk gemakkelijker behaald. 

Daarom kies je voor cargo transport via rail

  • Levertijd ten opzichte van scheepsvracht wordt gehalveerd
  • 27x lagere C02 uitstoot per Tonne/km (namelijk 22 gram tonne/km)
  • Vaste prijsafspraken
  • Stabiele aflevertijden
  • Snelle transittijden

Cargo transport per rail met Rail Bridge Cargo 

Rail Bridge Cargo is een onafhankelijke logistieke dienstverlener, gespecialiseerd in treintransport tussen Azië, Europa en Intra-Europa. We combineren de voor- en nadelen van transport per boot, per vliegtuig en trein tot één pakket die bedrijven in staat stelt hun concurrentiepositie te behouden en slagvaardiger te worden in de markt. Rail Bridge Cargo denkt graag met je mee en biedt daarom ook supply chain consultancy en advies.
 
Goederen vervoeren vanaf plekken waarvoor intermodaal vervoer nodig is, zoals Japan, Vietnam of Indonesië? Onze railexpert zoekt het tot op de bodem voor je uit met een maatwerk voorstel. Benieuwd? Vraag een testzending aan of neem contact op.