Silkroad transport

De ‘New Silk Road’, ‘Nieuwe Zijderoute’, ‘Belt and Road Initiative’ en ‘One Belt, One Road’. Verschillende benamingen die op hetzelfde neerkomen: een ontwikkelingsstrategie van de Chinese overheid, gericht op de verbinding en samenwerking tussen de landen in Afrika, Europa en Azië. In de Middeleeuwen was de Zijderoute al een netwerk van routes in het Midden-Oosten, die Azië en het Middellandse zeegebied met elkaar verbonden voor verschillende handelsdoeleinden. Nu is er de laatste jaren weer miljarden geïnvesteerd in nieuwe routes met als doel meer veiligheid en korte transittijden te realiseren en op die manier de continenten met elkaar te verbinden. 
 
Silkroad transport tussen Azië en Europa is de meest logische keuze in een wereld waarin wij C02 moeten reduceren. Railcargo heeft namelijk 27x lagere C02 uitstoot per Tonne/km ten opzichte van luchtvracht.

Waarvoor dient de New Silk Road? 

De New Silk Road verbindt de continenten via het wegen-, spoor- en zeenetwerk. Zo kunnen goederen gemakkelijk en snel vervoerd worden tussen Europa, Noord-Afrika en Azië. De Silkroad transporten zorgt ervoor dat goederen uit Azië gemakkelijk geïmporteerd en geëxporteerd worden tussen de continenten. 

treintransport china

Silkroad transport met de trein

Goederen transporteren met silkroad transport heeft een vogelvlucht gemaakt dankzij dit nieuwe initiatief. Deze manier heeft een aantal voordelen ten opzichte van lucht- en zeevracht:

 • Levertijd ten opzichte van zeevracht wordt gehalveerd
 • 27x lagere C02 uitstoot per Tonne/km (namelijk 22 gram tonne/km) ten opzichte van luchtvracht
 • Vaste prijsafspraken
 • Stabiele aflevertijden
 • Snelle transittijden

De snelheid van luchtvracht gecombineerd met de lage kosten van zeevracht maken goederenvervoer per spoor een duurzame en slimme oplossing. Je hoeft niet bang te zijn dat het vervoer stopt op het vasteland van Azië. Met onze intermodale vervoersoplossingen zorgen we ervoor dat jouw import- en exportgoederen van deur tot deur worden afgeleverd. Benieuwd welke maatwerkoplossing onze railexpert voor jouw organisatie heeft? Maak kennis met hem.

Overzicht van de CO2-uitstoot per modaliteit

Over Rail Bridge Cargo 

Rail Bridge Cargo is een onafhankelijke logistieke dienstverlener, gespecialiseerd in treintransport tussen Azië, Europa en Intra-Europa. We combineren de voor- en nadelen van transport per boot, per vliegtuig en trein tot één pakket zodat je je  concurrentiepositie behoudt en daarmee slagvaardiger wordt in de markt. Rail Bridge Cargo denkt graag met je mee en biedt daarom ook supply chain consultancy en advies.

Hiermee kan Rail Bridge Cargo jou van dienst zijn:

 • FCL & LCL Railcargo (incl. parcel & pallet)
 • Door to Door / Port to Door / Door to Port
 • Block Trains – block space agreements
 • Temperature controlled containers
 • 24/7 track & trace system
 • Value added logistics services
 • Customs clearance en fiscale vertegenwoordiging
 • Supply Chain consultancy en advies

Rail Bridge Cargo is gespecialiseerd in Railcargo en heeft toegang tot meer dan 29 routes tussen Azië en Europa, inclusief Intra-Europese routes. Wij zijn een onafhankelijke dienstverlener die bedrijven helpt slimme en verantwoorde keuzes te maken als het gaat om Railcargo. 
 
Door onze ervaring met goederenvervoer tussen deze continenten helpen wij bedrijven met het kiezen van de beste route, douanezaken en het volledige transportmanagement. Bij ons werken railexperts met jarenlange ervaring in de logistieke sector. Dit stelt ons in staat om zowel maatwerk te leveren en te fungeren als strategische partner op het gebied van de totale supply chain.