Logistieke dienstverlening

Of je nu een expediteur bent of je importeert zelf goederen om direct te verkopen aan je klant: je hebt een logistieke dienstverlener nodig om je goederen van A naar B te vervoeren. Misschien blijft het niet alleen bij het vervoeren van de goederen en zoek je een alles-in-één oplossing. 

Vraagstukken die misschien door je hoofd spoken zijn de verschillende containeroplossingen, zoek je een logistieke dienstverlener die de spullen voor de deur van het gewenste adres aflevert of heb je vragen rondom het optimaliseren van je supply chain. Je zoekt in dat geval een logistieke dienstverlener die je van A tot Z ontzorgt.

Een logistieke dienstverlener voor goederen vanuit Azië

Er zijn verschillende manieren om je goederen te vervoeren vanuit Azië naar Europa. Het vliegtuig is de meest gekozen optie, maar meteen ook de duurste en meest vervuilende optie.

Daarnaast is luchtvracht relatief duur. Het voordeel van luchtvracht is dat de lading relatief snel wordt geleverd. Maar dus wel tegen een hoge prijs voor je portemonnee én het milieu. 

Een andere manier om je goederen vanuit Azië te vervoeren is per zeevracht. De minst vervuilende, maar tevens ook langzaamste optie. Geen probleem als je klanten lang kunnen wachten op hun producten, maar dat wordt steeds lastiger in deze 24-uurs economie. Je kunt ervoor kiezen om groot in te kopen, maar voorraad opslaan brengt ook weer extra kosten en risico's met zich mee. 

Daarom is in veel gevallen het vervoeren van vracht uit Azië via het spoor de beste optie. Het heeft 27x lagere C02 uitstoot per Tonne/km dan luchtvracht en de hogere Co2 ten opzichte van scheepsvracht is te verwaarlozen. De levertijd is dat dan weer niet: railvracht wordt twee keer zo snel geleverd ten opzichte van zeevracht. Rail Bridge Cargo is een logistieke dienstverlener gespecialiseerd in railvracht vanuit Azië. 

Overzicht van de CO2-uitstoot per modaliteit

Een logistieke dienstverlener voor goederen naar Azië

Andersom is het natuurlijk ook mogelijk: je exporteert goederen vanuit Europa naar Azie. Dit komt minder vaak voor, maar werkt hetzelfde als de andere kant op. Ook hier profiteer je van de voordelen van zee- en luchtvracht, gecombineerd in de beste optie: treinvracht. Wanneer je een logistieke dienstverlener zoekt voor het vervoeren van de goederen van en naar Azië, ben je bij Rail Bridge Cargo aan het juiste adres. 

De voordelen van railcargo op een rijtje:

  • Levertijd ten opzichte van zeevracht wordt gehalveerd
  • 27x lagere C02 uitstoot per Tonne/km (namelijk 22 gram tonne/km)
  • Vaste prijsafspraken
  • Stabiele aflevertijden
  • Snelle transittijden

De levertijden tussen Azië en Europa per trein

Wij begrijpen dat een snelle levering key is voor het draaiend houden van jouw florerende business. Doordat wij samenwerken met verschillende vervoerders, kunnen we garanderen dat we voor jou de snelste en beste optie kiezen. Vanwege onze onafhankelijke positie hebben we deze flexibiliteit. 

Vanuit Azië zijn de levertijden (van port-to-port) 11-14 dagen. De andere kant op kost dat gemiddeld 12-16 dagen, omdat 'eastbound' minder routes worden aangeboden. Maandelijks toetsen wij de levertijden van de verschillende vervoerders, waardoor we dit blijven garanderen en daarmee concurrerend zijn ten opzichte van andere logistieke dienstverleners.

Maatwerk transport van of naar Azië

Naast het vervoeren van port-to-port, kunnen we ook het hele proces voor je uit handen nemen. Door de inzet van intermodaal transport zorgen we er bijvoorbeeld voor dat goederen vanuit landen zoals Japan of Taiwan eerst naar het vasteland worden gevaren, voordat ze op de trein in China worden gezet. Ook kunnen we goederen vanuit onze centrale hub in Nederland verschepen binnen Nederland of de rest van Europa. Dat maakt ons een veelzijdige logistieke dienstverlener. 

Benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van maatwerk transport? Informeer naar de mogelijkheden bij onze railexpert of vraag een testzending aan. 

Vraag een testzending aan

Kies voor Railbridge Cargo voor het veilig laten vervoeren van je goederen

Rail Bridge Cargo is een onafhankelijke logistieke dienstverlener, gespecialiseerd in treintransport tussen Azië, Nederland en West-Europa. We combineren de voor- en nadelen van transport per boot, per vliegtuig en trein tot één pakket die bedrijven in staat stelt hun concurrentiepositie te behouden en slagvaardiger te worden in de markt. Rail Bridge Cargo denkt graag met je mee en biedt daarom ook supply chain consultancy en advies

Rail Bridge Cargo