Treintransport China voor je goederen met Rail Bridge Cargo

Je hebt gezocht op ‘treintransport China’ omdat je op zoek bent naar een logistieke dienstverlener die ervoor zorgt dat je goederen veilig, snel en efficiënt op de plaats van bestemming aankomen. Je handelt goederen vanuit China, bent een freight forwarder of beheert je eigen webshop waarbij je goederen importeert. Bij Rail Bridge Cargo ben je op de goede plek. Lees meer over treintransport China op deze pagina of vraag direct een testzending aan.  

Cargo transport vanuit Azië 

Cargo transport kan op verschillende manieren. Vaak wordt als eerste aan transport per vliegtuig gedacht. Het is snel en efficiënt. Steeds meer organisaties scherpen hun duurzaamheidsdoelstellingen aan en daarom is cargo transport per vliegtuig niet de meest milieuvriendelijke manier. Goederenvervoer door de lucht is snel, maar het heeft een grote impact op de leefbaarheid van onze aarde én je portemonnee. 
 
Een andere manier van goederentransport uit Azië is door middel van scheepvaart. Het voordeel hiervan is dat de CO2-uitstoot vele malen lager is vergeleken met luchtvaart, maar het is tegelijkertijd ook een stuk langzamer. Door de pandemie heeft scheepvaart tevens z’n concurrerende positie verloren: door het sluiten van verschillende havens en het tekort aan containers zijn de containerprijzen enorm gestegen en kunnen rederijen de vraag niet meer aan. Gevolg? Hoge kosten, vertragingen van jouw cargo en een hogere verzekerde waarde. Want iedere dag dat jouw cargo langer onderweg is, betekent een hogere premie. Het lijkt wel alsof je tussen twee kwaden moet kiezen: snel, maar vervuilend of langzaam, relatief duur maar een stuk beter voor het milieu.

Treintransport vs. andere vervoersmiddelen 

Gelukkig is er een derde optie: treintransport. Je zoekt waarschijnlijk niet voor niets specifiek op deze term. Deze manier van goederenvervoer heeft namelijk veel voordelen ten opzichte van andere vervoersmiddelen. Zo is het een stuk minder vervuilend dan luchtvracht: om precies te zijn stoot het gemiddeld 27 keer minder CO2 uit. En met de strengere duurzaamheidsdoelen waar ook jouw organisatie aan moet geloven is dat precies wat je nodig hebt. 
 
Treintransport is daarom de perfecte oplossing voor het vervoeren van jouw goederen. De CO2-uitstoot is gemiddeld 27 keer lager dan bij transport door de lucht en twee keer sneller dan scheepvaart. Milieuvriendelijker, binnen twee weken vanuit China geleverd én onderaan de streep de meest concurrerende prijs. 

Een goederentrein van Rail Bridge Cargo rijdt door het landschap.

Daarom kies je voor cargo transport via rail

  • Levertijd ten opzichte van scheepsvracht wordt gehalveerd
  • 27x lagere C02 uitstoot per Tonne/km (namelijk 22 gram tonne/km)
  • Vaste prijsafspraken
  • Stabiele aflevertijden
  • Snelle transittijden

Cargo transport China met Rail Bridge Cargo 

Rail Bridge Cargo is een onafhankelijke logistieke dienstverlener, gespecialiseerd in treintransport tussen Azië, Europa en Intra-Europa. We combineren de voor- en nadelen van transport per boot, per vliegtuig en trein tot één pakket die bedrijven in staat stelt hun concurrentiepositie te behouden en slagvaardiger te worden in de markt. Rail Bridge Cargo denkt graag met je mee en biedt daarom ook supply chain consultancy en advies.
 
Goederen vervoeren vanaf plekken waarvoor intermodaal vervoer nodig is, zoals Japan, Vietnam of Indonesië? Onze railexpert zoekt het tot op de bodem voor je uit met een maatwerk voorstel. Benieuwd? Vraag een testzending aan of neem contact op