Treintransport China voor je goederen met Rail Bridge Cargo

Je hebt gezocht op ‘treintransport China’ omdat je op zoek bent naar een logistieke dienstverlener die ervoor zorgt dat je goederen veilig, snel en efficiënt op de plaats van bestemming aankomt. Je handelt goederen vanuit China, bent een freight forwarder of beheert je eigen webshop waarbij je goederen importeert. Bij Rail Bridge Cargo ben je op de goede plek. 

Cargo transport vanuit Azië 

Cargo transport kan op verschillende manieren. Vaak wordt het eerste aan transport per vliegtuig gedacht. Steeds meer organisatie scherpen echter hun duurzaamheidsdoelstellingen aan en daarom is cargo transport per vliegtuig niet de meest milieuvriendelijke manier. Goederenvervoer door de lucht is snel, maar het heeft een grote impact op de leefbaarheid van onze aarde én je portemonnee. 
 
Een andere manier van cargo transport uit Azië is door middel van scheepvaart. Het voordeel hiervan is dat de CO2-uitstoot vele malen lager is vergeleken met luchtvaar, maar het is tegelijkertijd ook een stuk langzamer. Door de pandemie heeft scheepvaart tevens z’n concurrerende positie verloren: door het sluiten van verschillende havens en het tekort aan containers zijn de containerprijzen enorm gestegen en kunnen rederijen de vraag niet meer aan. Gevolg? Hoge kosten, vertragingen van jouw cargo en een hogere verzekerde waarde. Want iedere dag dat jouw cargo langer onderweg is, betekent een hogere premie. Het lijkt wel alsof je tussen twee kwaden moet kiezen: snel, maar vervuilend of langzaam, relatief duur maar een stuk beter voor het milieu.

Treintransport vs. andere vervoersmiddelen 

Je zoekt waarschijnlijk niet voor niets specifiek op treintransport. Deze manier van goederenvervoer heeft namelijk veel voordelen ten opzichte van andere vervoersmiddelen. Zo is het een stuk minder vervuilend dan luchtvracht: om precies te zijn stoot het gemiddeld 27 keer minder CO2 uit. En met de strengere duurzaamheidsdoelen waar ook jouw organisatie aan moet geloven is dat precies wat je nodig hebt. 
 
Naast treintransport China kan je natuurlijk ook kiezen voor scheepsvracht. Maar de pandemie heeft de zwakheden van deze manier van vervoeren blootgelegd. Om de verspreiding van het coronavirus in te perken zijn verschillende havens gesloten. Daarnaast nam de vraag naar producten uit China en andere landen in Azië alleen maar toe, waardoor er een groot tekort op containers ontstond. Het gevolg? Ladingen die enorm lang op zich lieten wachten en containerprijzen in scheepvaart die een paar keer over de kop gingen. Om nog maar niet te spreken over de toenemende kosten in verzekerde waarde. Goederen die langer onderweg zijn moeten verzekerd worden tegen risico’s. Hoe langer producten onderweg zijn, hoe hoger de premies worden. En daarmee is scheepvaart niet langer een concurrerend transportmiddel. 
 
Treintransport is daarom de perfecte combinatie van beide vervoersmiddelen. De CO2-uitstoot is gemiddeld 27 keer lager dan bij transport door de lucht en twee keer sneller dan scheepvaart. Milieuvriendelijker, binnen twee weken vanuit China geleverd én onderaan de streep de meest concurrerende prijs

Een goederentrein van Rail Bridge Cargo rijdt door het landschap.

Daarom kies je voor cargo transport via rail

  • Levertijd ten opzichte van scheepsvracht wordt gehalveerd
  • 27x lagere C02 uitstoot per Tonne/km (namelijk 22 gram tonne/km)
  • Vaste prijsafspraken
  • Stabiele aflevertijden
  • Snelle transittijden

Cargo transport China met Rail Bridge Cargo 

Rail Bridge Cargo is een onafhankelijke logistieke dienstverlener, gespecialiseerd in treintransport tussen Azië, Europa en Intra-Europa. We combineren de voor- en nadelen van transport per boot, per vliegtuig en trein tot één pakket die bedrijven in staat stelt hun concurrentiepositie te behouden en slagvaardiger te worden in de markt. Rail Bridge Cargo denkt graag met je mee en biedt daarom ook supply chain consultancy en advies.
 
Goederen vervoeren vanaf plekken waarvoor intermodaal vervoer nodig is, zoals Japan, Vietnam of Indonesië? Onze railexpert zoekt het tot op de bodem voor je uit met een maatwerk voorstel. Benieuwd? Vraag een testzending aan of neem contact op