Goederenvervoer door Rail Bridge Cargo

Van expediteur tot handelaar: je wilt dat je goederen op de juiste plek terecht komen en op het juiste moment. Goederenvervoer speelt hierin een grote rol. Misschien ben je alleen op zoek naar een vervoerder, of zoek je naar een alles-in-één oplossing zodat jij je kan richten op het vinden van het juiste handelswaar en het vermarkten ervan.. 

Vraagstukken die misschien door je hoofd spoken zijn de verschillende containeroplossingen, ben je op zoek van deur-tot-deur goederenvervoer of wil je de hele supply chain optimaliseren. Je zoekt in dat geval een logistieke dienstverlener die je van A tot Z ontzorgt. 

Goederenvervoer vanuit Azië

Er zijn verschillende manieren om je goederen te vervoeren vanuit Azië naar Europa. Het vliegtuig is de meest gekozen optie, maar meteen ook de duurste en meest vervuilende. 

Luchtvracht is relatief duur. Het voordeel van luchtvracht is dat de lading relatief snel wordt geleverd, maar wel tegen een hoge prijs: voor je portemonnee én het milieu. 

Het voordeel van zeevracht is dat het vervoer ervan een stuk milieuvriendelijker is door de lagere C02-uitstoot. Het nadeel? Je moet lang wachten op de goederen. In een 24-uurs economie kan dat een groot probleem zijn. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om voorraden op te slaan en groot in te kopen, maar dat brengt ook weer kosten en risico's met zich mee. 

Hoe mooi zou het zijn om de voordelen van lucht- en zeevracht met elkaar te combineren? Er is goed nieuws: dat kan! Railvracht stoot namelijk 27 keer minder C02-uitstoot uit ten opzichte van luchtvracht en het is twee keer sneller ten opzichte van zeevracht. Door de aanleg van de Nieuwe Zijderoute is het mogelijk om goederen vanuit het vasteland van Azië naar Europa te vervoeren.

Overzicht van de CO2-uitstoot per modaliteit

Goederenvervoer naar Azië 

Andersom is het natuurlijk ook mogelijk: je exporteert goederen vanuit Europa naar Azië. Ook hier profiteer je van de voordelen van zee- en luchtvracht, gecombineerd in de beste optie: rail freight. Wanneer je een logistieke dienstverlener zoekt voor het vervoeren van de goederen van en naar Azië, ben je bij Rail Bridge Cargo aan het juiste adres. 

De voordelen van goederenvervoer over het spoor op een rijtje:

  • Levertijd ten opzichte van scheepsvracht wordt gehalveerd
  • 27x lagere C02 uitstoot per Tonne/km (namelijk 22 gram tonne/km)
  • Vaste prijsafspraken
  • Stabiele aflevertijden
  • Snelle transittijden

De levertijden tussen Azië en Europa per trein

Wij begrijpen dat een snelle levering key is voor het draaiend houden van jouw florerende business. Doordat wij samenwerken met verschillende vervoerders, kunnen we garanderen dat we voor jou de snelste en beste optie kiezen. Vanwege onze onafhankelijke positie hebben we deze flexibiliteit. 

Door de aanleg van de Nieuwe Zijderoute, een initiatief van de Chinese overheid om de continenten Afrika, Azië en Europa met elkaar te verbinden, wordt railvervoer een stuk interessanter. Niet alleen is het een stuk milieuvriendelijker, maar het zorgt er ook nog eens voor dat railvervoer een stuk sneller verloopt. 

Vanuit Azië zijn de levertijden (van port-to-port) 11-14 dagen. De andere kant op kost dat gemiddeld 12-16 dagen, omdat eastbound minder routes worden aangeboden. Maandelijks toetsen wij de levertijden van de verschillende vervoerders, waardoor wij dit blijven garanderen en daarmee concurrerend zijn ten opzichte van andere logistieke dienstverleners.

Maatwerk goederenvervoer van of naar Azië

Naast het vervoeren van port-to-port, kunnen we ook het hele proces voor je uit handen nemen. Door de inzet van intermodaal transport zorgen we er bijvoorbeeld voor dat goederen vanuit landen zoals Japan of Taiwan eerst naar het vasteland worden gevaren, voordat ze op de trein in China worden gezet. Ook kunnen we goederen vanuit onze centrale hub in Nederland verschepen naar heel Nederland of zelfs Europa. Dat maakt ons een veelzijdige logistieke dienstverlener. 

Benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van maatwerk transport? Informeer naar de mogelijkheden bij onze railexpert of vraag een testzending aan.

Vraag een testzending aan

Kies voor Railbridge Cargo voor het veilig laten vervoeren van je goederen

Rail Bridge Cargo is een onafhankelijke logistieke dienstverlener, gespecialiseerd in treintransport tussen Azië, Nederland en West-Europa. We combineren de voor- en nadelen van transport per boot, per vliegtuig en trein tot één pakket die bedrijven in staat stelt hun concurrentiepositie te behouden en slagvaardiger te worden in de markt. Rail Bridge Cargo denkt graag met je mee en biedt daarom ook supply chain consultancy en advies.

Rail Bridge Cargo