China export met Rail Bridge Cargo 

Grote kans dat je op ‘China export’ zocht en toen op deze pagina belandde. Je goederen exporteren vanuit China kan een behoorlijke puzzel zijn. Nadat je een betrouwbare leverancier hebt gevonden, wil je dat je goederen veilig en wel in Europa arriveren. Daarom zoek je een transporteur die jouw goederen exporteert vanuit China. Wat kost een container vanuit China, wat zijn de regels rondom het exporteren en met welke verzekeringen moet je rekening houden? 

China export: welk vervoersmiddel is het beste? 

Er zijn verschillende manieren waarop je jouw producten kan exporteren vanuit China. Het meest voorkomende vervoersmiddel is door middel van luchtvracht. Je producten staan binnen een paar dagen op de plaats van bestemming en deze manier van vervoeren is letterlijk grenzeloos. Het nadeel? Luchtvracht is een behoorlijke investering voor je portemonnee. Én het is ook nog eens extreem vervuilend voor het milieu. 
 
Een goedkoper én milieuvriendelijker alternatief is zeevracht. Hiervoor heb je wel veel geduld nodig: het duurt vaak langer dan een maand voordat je goederen vanuit China arriveren in Europa. Vlak voor aanvang van een druk seizoen je spullen exporteren vanuit China per schip of snel inspelen op een bepaalde trend zit er met zeevracht niet in. De corona-maatregelen die verschillende havens deden sluiten en de problemen van het Suez-kanaal in het voorjaar van 2021 hebben de kwetsbaarheden van zeevracht blootgelegd.
 
Het lijkt alsof je moet kiezen tussen twee kwaden: relatief duur en vervuilend voor het milieu of goedkoper, kwetsbaarder en lange wachttijden. Maar gelukkig is er de gulden middenweg: china export door middel van treinvervoer. 

Suez kanaal

Het Suez-kanaal (foto via)

China export met railvervoer 

Het is misschien niet het eerste vervoermiddel waar je aan denkt, maar je goederen vanuit China kunnen prima geëxporteerd worden per trein. De Nieuwe Zijderoute, een initiatief van de Chinese overheid, zorgt er namelijk voor dat de continenten Azië, Europa en Noord-Afrika met elkaar verbonden worden door middel van verschillende routes over het spoor. Rail Bridge Cargo werkt samen met verschillende vervoerders om ervoor te zorgen dat je goederen op tijd, veilig, duurzaam en tegen een gunstige prijs wordt vervoerd. 

Met railcargo combineer je de voor- en nadelen van de traditionele transport methodes tot één succesvol pakket. Onze railexpert houdt van een logistieke uitdaging. Zie jij het zitten om je goederen vanuit China te exporteren via het spoor? 

De voordelen van railvervoer 

  • Levertijd ten opzichte van scheepsvracht wordt gehalveerd
  • 27x lagere C02 uitstoot per Tonne/km (namelijk 22 gram tonne/km)
  • Vaste prijsafspraken
  • Stabiele aflevertijden
  • Snelle transittijden

Waar moet je nog meer aan denken bij export vanuit China? 

De juiste vervoerswijze en vervoerder kiezen is één, maar er komt nog veel meer kijken bij China export. Daarom kunnen wij het hele proces - van A tot Z - voor je uit handen nemen met als doel om zoveel mogelijk uit jouw investering te halen en tijd te besparen. Wij kunnen je helpen op het gebied van douaneafhandeling, het analyseren van de supply chain en op basis hiervan een gericht advies geven. Dit bespaart jou tijd, energie en onnodige investeringen. 

Daarom kies je voor ons

Makkelijk zaken doen

Makkelijk zaken doen

Eén vaste logistieke coördinator die jouw situatie begrijpt, vragen stelt en luistert!

Altijd een route

Altijd een route

Wij hebben het grootse rail provider netwerk van Nederland en daardoor toegang tot 35 routes!

Passie voor rail

Passie voor rail

Vakkennis als norm voor alle onze medewerkers!

Data route perfomance

Data driven products

Door onze continu route evaluation voorkomen wij verrassingen en zijn wij transparant en klantgericht! 

Klantportaal

Pro actief

We sturen je regelmatige route-update door onze 24/7 track & trace.

Onafhankelijk

Onafhankelijk

Wij werken met meerdere railproviders en bieden daardoor het grootste rail route aanbod van Azië & Europa!

CO2 rapport

You will receive a CO2 calculation with which we show the CO2 footprint of your shipment.

Headerfoto door JJ Ying op Unsplash.