Zakelijk importeren vanuit China

Grote kans dat je op ‘zakelijk importeren vanuit China’ zocht en toen op deze pagina belandde. Je goederen importeren uit China kan een behoorlijke puzzel zijn. Nadat je een betrouwbare leverancier hebt gevonden, wil je dat je goederen veilig op de juiste plek arriveren. Daarom zoek je een transporteur die jouw goederen importeert vanuit China. Wat kost een container vanuit China, wat zijn de regels rondom importeren en met welke verzekeringen moet je rekening houden? 

Importeren vanuit China: welk vervoersmiddel is het beste?

Er zijn verschillende manieren waarop je jouw producten kan importeren vanuit China naar Europa. Vaak wordt gekozen voor luchtvracht omdat dit snel gaat en de mogelijkheden hiervoor letterlijk grenzeloos zijn. Maar er kleven aan deze manier van vervoeren ook een hoop nadelen. Denk aan de hoge kosten die het met zich meebrengt en de belasting voor het milieu. Luchtvaart is namelijk een van de grootste boosdoeners als het gaat om CO2-uitstoot. 
 
Een goedkoper én milieuvriendelijker alternatief is scheepsvaart. Je geduld wordt hierbij wel behoorlijk op de proef gesteld: het duurt vaak minimaal een maand voordat je geïmporteerde goederen vanuit China arriveren in Europa. In oktober je spullen laten vervoeren voor de drukke decembermaand is tricky en ook snel inspelen op trends werkt niet als je kiest voor importeren vanuit China met zeevracht. Daarnaast hebben de corona-maatregelen die verschillende havens deden sluiten en de problemen van het Suez-kanaal in het voorjaar van 2021 de kwetsbaarheden van zeevracht blootgelegd.
 
Hierdoor lijkt het alsof je moet kiezen tussen twee kwaden: duur en vervuilend voor het milieu of goedkoper, milieuvriendelijker, kwetsbaar en lange transittijden. Toch is er nog een derde optie die de de voor- en nadelen van de traditionele transportmethodes combineert tot één succesvol pakket. Dat is namelijk importeren vanuit China per trein. 

Suez kanaal

Het Suez-kanaal (bron)

Zakelijk importeren vanuit China per trein

Het is misschien niet het eerste vervoermiddel waaraan je denkt, maar door de aanleg van de Nieuwe Zijderoute wordt het ineens een stuk gemakkelijker om goederen te importeren vanuit China per trein. Deze nieuwe spoorlijn zorgt ervoor dat de continenten Azië, Europa en Noord-Afrika met elkaar verbonden zijn. En dat is niet het enige voordeel: rail freight (goederenvervoer per trein) is gemiddeld 27x minder vervuilend dan air freight (luchtvervoer) en twee keer sneller dan sea freight (scheepvaart). 

Met railcargo combineer je de voor- en nadelen van de traditionele transportmethodes tot één succesvol pakket. Onze railexpert houdt van een logistieke uitdaging. Zie jij het zitten om je goederen te importeren vanuit China per trein? 

De voordelen van railvervoer 

  • Levertijd ten opzichte van scheepsvracht wordt gehalveerd
  • 27x lagere C02 uitstoot per Tonne/km (namelijk 22 gram tonne/km)
  • Vaste prijsafspraken
  • Stabiele aflevertijden
  • Snelle transittijden

Daarom kies je voor ons

Makkelijk zaken doen

Makkelijk zaken doen

Eén vaste logistieke coördinator die jouw situatie begrijpt, vragen stelt en luistert!

Altijd een route

Altijd een route

Wij hebben het grootse rail provider netwerk van Nederland en daardoor toegang tot 35 routes!

Passie voor rail

Passie voor rail

Vakkennis als norm voor alle onze medewerkers!

Data route perfomance

Data route perfomance

“We know best” door onze maandelijkse route performance, voorkomen wij verrassingen en zijn wij transparant en klantgericht! 

Klantportaal

Klantportaal

Eigen klantomgeving waarin je veilig, overal en altijd informatie over jouw zending kunt inzien!

Douanezaken

Compleet douane-advies en ondersteuning voor een soepele inklaring!

Onafhankelijk

Onafhankelijk

Deze positie stelt ons in staat het grootste rail route aanbod van Azië & Europa aan te bieden!

Supply chain optimalisatie

Wij kunnen je volledige supply chain analyseren en verbeteren, zodat jouw logistieke proces bijdraagt aan een sterke concurrentiepositie.